• Välj bekväma kläder: För att ditt barn ska trivas och tycka att det är roligt att träna är det a och o träningskläderna sköna att röra sig och har en mjuk passform.

  • Välj funktionsmaterial: Välj kläder i material som är anpassade för rörelse. Materialet i dessa träningsplagg gör det mycket enkelt för både fukt och svett att transporteras från kroppen så att ditt barn håller sig torr och bekväm även efter en tids rörelse. 

  • Välj snygga träningskläder som ditt barn gillar: Det kan låta klyschigt men välj kläder som ditt barn gillar. Kanske är det ett par mönstrade tights, en lila topp eller oversized hoodie som är favorit. Med snygga kläder ökar självförtroendet och det blir roligare att röra på sig.

  • Välj kläder som går att tvätta enkelt: Vi alla vet att barn gillar att vara aktiva i ur och skur och kanske inte alltid tänker på var det sätter sig, hoppar eller springer. Välj träningskläder som tål att tvättas många gånger utan att blekna eller tappa form.

  • Välj kläder som passar till olika tillfällen: Köp träningskläder som passar till fler tillfällen än vid träningstillfället.  Idag har gränsen mellan vad som är träningskläder och vardagskläder suddats ut och många gillar att använda träningstights till skolan eller som sköna athleisure kläder i tv-soffan hemma.