For a sustainable future

VÅR FILOSOFI

anyki skapades med visionen att sätta en ny standard för hållbarhet inom modeindustrin - en bransch där miljöföroreningar, oetiska arbetsförhållanden och skadlig kemikalieanvändning är mer normalfall än undantag. Vi tror på en transparent produktion, med ett hållbarhetstänk som genomsyrar hela värdekedjan. Den största insatsen vi kan göra för miljön är att aldrig tillverka något som inte används. Därför är vår ambition att endast göra kläder som är så pass snygga och bekväma att ditt barn vill ha dem på sig hela tiden, i fantastiska material som håller länge. 

 

VÅRA MATERIAL

Alla våra kläder är tillverkade med minst 70% andel hållbara material. Vi är ständigt på jakt efter både mer miljömässigt och etiskt fördelaktiga tygval. Här nedan kan du läsa mer om de tyger vi använder idag. 

Amni® Soul Eco

Amni® Soul Eco är världens första återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara tyg. Tack vare sin förbättrade polyamid 6.6-formel tar tyget ca 3-5 år att brytas ned, vilket kan jämföras med konventionella polyamider som tar mer än 50 år att bryta ned biologiskt. 

Redan vid tillverkningen ses stora miljöbesparingar. För det första återanvänds vatten under tillverkningsprocessen, vilket minimerar behovet av att använda rent grundvatten. Vidare är utsläppet av växthusgaser vid tillverkningen så gott som obefintligt. Den lilla mängd gaser som skapas tas om hand innan de släpps ut i luften.

Amni Soul Eco-produktionen involverar inga skadliga kemikalier. Det har certifierats av Oeko-Tex - ett oberoende kontroll- och certifieringssystem som fokuserar på säkerheten hos textilprodukter för mänskligt bruk - som ett Standard 100 Class 1-yarn, vilket innebär att det är helt fritt från gifter och kan bäras av alla från vuxna till bebisar.

Men trots sin unika komposition delar Amni® Soul Eco alla fördelarna som kan ses hos mer traditionella polyamider - mjukhet, komfort och hög kvalitet.

 

ETIK OCH SOCIAL RÄTTVISA

Vi vill ta ett sociala ansvar för alla individer i vårt ekosystem – från tillverkning till slutkonsument. Vi har noggrant valt samarbetspartners som värnar om sina anställda och säkerställt goda arbetsvillkor i våra fabriker. Vidare vill vi tillverka kläder som passar och hyllar alla kroppstyper och ger unga utrymme för att utrycka sin personlighet och kreativitet. 

 

CERTIFIERINGAR

Vår fabrik som vi samarbetar med erhåller certifieringar för att säkerställa god produktion och arbetsförhållanden:

  • SEDEX
  • BSCI
  • ISO9001
  • OEKO-TEX 100

 

PRE-LOVED

Våra kläder är designade för att hålla länge. Därför är det sannolikt att ditt barn hinner växa ur sina anyki-plagg innan de slitits ut. Snart lanserar vi vårt Pre-loved program, som ger dig möjlighet att skicka tillbaka använda kläder till oss för att antingen återvinnas eller säljas vidare.