VAD VI TROR PÅ

Vi är övertygade om att en transparent produktion är en förutsättning för hållbarhet.  

 

VÅRA FABRIKER

Vår produktion är för närvarande koncentrerad hos vår partner i Turkiet, SML Seamless. Vi har ett nära och långsiktigt samarbete för att säkerställa högkvalitativa produkter tillverkade med minsta möjliga negativa påverkan på miljön. Alla komponenter i våra plagg är testade för farliga ämnen och uppfyller kravet som OEKO-TEX 100 -  en av världens mest kända märkningar för textilier som testats för skadliga ämnen.

 

DESIGN

Våra plagg designas i Stockholm och vi arbetar i nära samarbete med barn och föräldrar för att säkerställa en design som passar barns livstil och rörelsemönster.

 

HITTA DET RÄTTA MATERIALET

anyki kompromissar inte med varken kvalitet eller hållbarhet.

Majoriteten av de plagg vi producerar består av ett biologiskt nedbrytningsbart material som heter Amnisoul Eco® för minimal miljöpåverkan. 

Det är lika viktigt för oss att materialet tål många tvättar och kan användas många gånger om. Av den anledningen använder vi tyger från Italienska Fulgar som är vida känd för sin höga kvalitet.

Läs mer om Amni Soul Eco®  här.

 

SÖMNAD AV VÅRA KLÄDER

Sömnaden av våra plagg sker i vår fabrik med hjälp av en teknik som kallas för seamless. Sömlösa plagg tillverkas av en enda och kontinuerlig stickningsprocess, vilket eliminerar sidosömmar. Detta gör att plaggen blir bekvämare och snyggare utan sömmar som annars skulle kunna skava mot huden.

 

FÄRGNING, LABELING & PAKETERING

När plagget är sytt skickas det till färgning som utförs i ett såkallat dyeing house. Märkning av våra kläder sker efter att plagget genomgått färgning och kontroll. Paketering av våra kläder sker i återvunna plastpåsar som är anpassade för kläder.