Här har vi samlat en guide hur träningskläder från anyki tvättas på bästa sätt


Följ alltid tvättråden:

På insidan av varje plagg finns tvättinstruktioner utformade efter plaggets tyg och komposition. Att tvätta i låg temperatur sliter mindre på plagget och sparar samtidigt på miljön. 


Övertvätta inte:

Tvätta plaggen vid behov. Det är inte alltid nödvändigt att tvätta plaggen efter varje användning. Är plagget fortfarande rent, spar på både miljö och el! 


Se upp för att överdosera tvättmedel:

Det är lätt att ibland ta lite extra tvättmedel för att man tror att plaggen blir renare då, men det stämmer inte. Vid överdosering av tvättmedel ökar risken för allergier och det riskerar också att det blir tvättmedel kvar i tvättmaskinen som kan ge dålig lukt. Spar på både miljön och din plånbok. 


Undvik sköljmedel vid tvättning av träningskläder: 

Sköljmedel kan påverka plaggets funktion negativt. Sköljmedel kan nämligen täppa till porerna vilket påverkar tygets andningsfunktion.


Undvik att låta använda och fuktiga plagg ligga kvar i väskan eller i tvättkorgen: 

Tvätta dem direkt eller häng upp dem så att de torkar innan du sedan tvättar dem. Genom att tvätta dem direkt undviker du att svett torkar in i plagget och täpper till porer i tyget vilket kan orsaka dålig lukt samt att bakterier frodas.


Torktumla inte träningskläder: 

Torktumling i hög värme kan skada materialet som träningsplagget är gjort av och kan därför förstöra plaggets funktion.