Har du svårt att finna inspiration för vad du ska laga till dina barn? 

Vi ger dig tre goda och nyttiga recept att laga tillsammans! 


Bananpannkakor


Alla älskar pannkakor! Dessa bananpannkakor är barnsligt enkla att sno ihop och är dessutom nyttiga, mättande och fulla av bra näringsämnen. 


Ingredienser (2-3 pannkakor):

2 mogna bananer

4 ägg

2 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt


Serveringsförslag: Jordnötssmör, turkisk yoghurt, lönnsirap och färska bär.


Gör såhär:

  1. Mosa bananerna med en gaffel i en bunke.
  2. Mixa ihop med ägg och kryddor.
  3. Hetta upp kokosolja eller smör i en stekpanna på medelhög värme. Häll smeten i mitten och vinkla sedan ut pannan så att smeten rinner ut mot kanterna. Grädda på båda sidor tills pannkakan har fått en gyllenbrun färg.
  4. Servera gärna med en klick jordnötssmör, turkisk yoghurt, lönnsirap och färska bär!


Italiensk toast


Vem älskar inte en frasig varm macka med smält ost? Denna toast är inspirerad av caprese och görs med surdegsbröd för mer smak och mindre snabba kolhydrater. 


Ingredienser (2 toasts):

2 skivor surdegsbröd

1 buffelmozzarella, i skivor

1 msk pesto (hemgjord eller på burk)

4 skivor tomat 

Salt och peppar efter smak

Smör


Du behöver: Ett mackjärn eller våffeljärn


Gör såhär:

  1. Hetta upp mackjärnet.
  2. Smöra ena sidan på brödskivorna och lägg ihop dem med den smörade skivan inåt. 
  3. Lägg på mozzarellaskivorna, tomatskivorna och ringla sedan över peston. Krydda med salt och peppar efter smak. 
  4. Lägg nu den understa brödskivan på toppen av mackan (med den smörade sidan uppåt) och dela den på mitten. 
  5. Lägg mackorna i järnet och grädda tills brödet fått en gyllenbrun yta och osten har smält. 

Chokladgröt


Havregrynsgröt är kanske inte den sexigaste frukostmaten, men denna variant med choklad, banan och jordnötssmör kommer garanterat bli en favorit hos hela familjen. 


Ingredienser (1 portion gröt:

1 dl havregryn

1 dl havremjölk

1 dl vatten

1 mogen banan (halva mosad, halva skivad)

2 msk kakao

1 stor sked jordnötssmör

Lönnsirap efter tycke och smak


Servera med: Banan, hallon och havremjölk


Gör såhär:

  1. Blanda havregryn, vatten och kakao i en kastrull. Låt koka upp och koka på medelvärme under omrörning i cirka 3 minuter eller tills havregrynen är helt mjuka. 
  2. Tag kastrullen från spisen. Mosa halva bananen och rör i den tillsammans med jordnötssmöret, lönnsirap och salt. 
  3. Toppa med skivad banan, hallon och havremjölk.