Höstlovet är här, och för familjer i Stockholm är det dags att planera några roliga och minnesvärda aktiviteter för barnen. Oavsett om du är en lokal stockholmare eller besöker staden under höstlovet, har vi samlat en lista med 10 fantastiska aktiviteter för hela familjen att njuta av.

1. Halloween på Gröna Lund
Har du äldre barn som älskar Halloween? Då är Gröna Lund i Halloween-skrud perfekt för er! Här delas besöken in på för- och eftermiddagsturer och de som är riktigt modiga kan besöka Obscura. Eller varför inte Häxans magiska stig.

2. Vasamuseet
Upptäck den svenska sjöfartshistorien på Vasamuseet. Barnen kommer att älska att utforska det imponerande 1600-talsskeppet Vasa och lära sig om dess dramatiska historia.

3. Junibacken
Gå på äventyr i Astrid Lindgrens värld på Junibacken. Här kan barnen möta Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och andra älskade karaktärer i en sagolik miljö.

4. Tekniska museet
Ge dina barn en chans att utforska teknikens underverk på Tekniska museet. Interaktiva utställningar och spännande aktiviteter väntar på att bli upptäckta.

5. Åk och plocka en pumpa! 
Besök Selanders Grönt på Ekerö för självplock och försäljning av pumpor, majs, solrosor, rödbetor och bönor! Perfekt aktivitet en fin höstdag.

6. Tom Tits Experiment
Ett kort tågresa bort från Stockholm i Södertälje hittar du Tom Tits Experiment, ett lekfullt och lärorikt vetenskapscenter där barnen kan experimentera och utforska.

7. Barnens Ö, Skansen
Besök Barnens Ö på Skansen där barnen kan träffa djur och delta i olika aktiviteter. Utforska den svenska djur- och kulturarvet i en underbar miljö.

8. Besök ABBA The Museum
Om dina barn är intresserade av musik, missa inte ABBA The Museum. Här kan de sjunga och dansa med det legendariska bandet.

9. Skeppsholmen
En promenad på Skeppsholmen ger dig inte bara en vacker utsikt över Stockholms stadssilhuett, utan du kan också besöka Moderna Museet, som ofta har barnvänliga utställningar.

10. Moderna Dansteatern
Om du har dansintresserade barn, överväg att besöka Moderna Dansteatern där du kan uppleva modern dans och föreställningar som kan inspirera och underhålla hela familjen.

Det finns verkligen något för alla smaker och åldrar i Stockholm under höstlovet. Oavsett om det är utomhusaktiviteter i den vackra höstmiljön eller inomhusutflykter för att undvika kylan, finns det alltid något spännande att göra i den svenska huvudstaden. Så ta med familjen och njut av höstlovet i Stockholm!

Hoppas att du och din familj har en underbar höstlovsvecka i Stockholm med massor av skojiga aktiviteter att se fram emot!