OM OSS

anyki är ett nytt svenskt varumärke grundat år 2022 av Fanny Bsenko, Filippa Granting och Maria Lindholm. Vi alla tre brinner för hälsa och vill bidra till att aktivera den yngre generationen. Rörelse ska vara kul och våra träningskläder är speciellt framtagna för att passa alla kroppstyper i ett skönt och stretchigt material, samtidigt som de håller en hög kvalitet. 

 

VÅRA DRIVKRAFTER

Vi startade anyki för att vi såg ett behov av ett träningsmärke med ökat fokus på komfort av träningskläder. För en generation som blir allt mer stillasittande blir det extra viktigt att erbjuda kläder som gör det enkelt att vara aktiv i vardagen, men som är lika bekväma på träningspasset som framför en film i soffan. 

Vi startade anyki för att det saknas ett träningsmärke för barn och unga med fokus på kvalitet. Vi vill höja ambitionerna i en bransch som allt för länge har fokuserat på fast fashion framför långsiktighet och tycker att även växande barn förtjänar kläder av hög kvalitet. Våra stretchiga material gör att kläderna kan användas under lång tid. 

 

Vi startade anyki för att uppmuntra inklusivitet i samband med aktivitet och träning. Alla kroppar är olika, och det tycker vi är fantastiskt. I dagens samhälle exponerades vi dock ständigt för ouppnåeliga kropps- och skönhetsideal på sociala medier, vilket kan vara extra tufft som ung tjej. Forskningen visar att detta kan ha en stor negativ påverkan på såväl psykiska hälsa och identitetsutveckling. För oss är det viktigt att visa att skönhet kan komma i alla färger och former, och ge utrymme för ungdomar att utrycka sin unika personlighet genom våra kläder. 

 

Vi startade anyki för att för vi vill erbjuda våra kunder ett hållbart alternativ. Vi jobbar hårt för att minimera vår miljöpåverkan i alla steg i vår värdekedja. Exempelvis producerar vi i Europa, använder oss av hållbara tyger och erbjuder våra kunder möjligheten att återvinna eller återsälja använda kläder inom ramarna för vårt Preloved Program. Vi hoppas att ni kommer att älska och uppskatta anyki lika mycket som vi gör. 

 

Om du är nyfiken på att följa vår resa och lära känna oss bättre följ oss på Instagram @anykiactive


Med kärlek,
Fanny, Filippa & Maria